Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

P.R./B.Č.J.

14. 04. 2024. 21:52 >> 06:08
17
Čitaj mi:

UHAPŠENI JUTROS

Lazoviću zadržavanje do 72 sata: Piperović: Nije odgovarao na pitanja

Bivšem policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću određeno je zadržavanje do 72 sata. On je oko 20 sati i 7 minuta izveden iz zgrade SPO-a i sproveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT). I nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nakon što je satima saslušavan u Specijalnom policijskom odjeljenju u Podgorici oko 21 sat i 50 minuta sproveden je u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Prema riječima advokata Zorana Piperovića, Lazović je negirao krivicu a na teret mu se stavlja stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotreba službenog položaja. On, kako je kazao Piperović, nije odgovarao na pitanja tužioca. Tužilaštvo je, kako je naveo, označilo i drugog uhapšenog, bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kao člana te navodne kriminalne grupe.

"Ja sam očekivao da to bude nešto mnogo krupno i ozbiljno, dokazivo, ništa nema što niste već čuli. Napravljen je postupak koji po meni ne može da istrpi elementarni krivično-pravni osnov", kazao je Lazovićev advokat Zoran Piperović.

Od imovine, kako je kazao Piperović Lazoviću je zaplijenjeno oko 1.000 kg rakije, vino.

Video: Marko Terzić (TVCG)

Podsjetimo, Katnić i bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja. 

Video: Marko Terzić,TVCG

Video: Marko Terzić,TVCG

Video: Marko Terzić,TVCG

Video: Marko Terzić,TVCG

Milivoje Katnić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine. Razriješen je 2022. godine. Tokom njegovog mandata, tadašnja opozicija i NVO sektor zamjerali su mu da štiti porodicu Đukanović i vrh DPS-a, kao i da nije sposoban da riješi ključne afere. Posebno su ga obilježile optužbe za montažu i namještanje dokaza u slučaju poznatom kao "državni udar".

Optuživan je i za zločine tokom opsade Dubrovnika, što je negirao.

 

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније