Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.T.

13. 05. 2024. 15:53 >> 15:53
3
Čitaj mi:

UIKS

Postupali po Pravilniku, Katnić ostvario pravo na posjetu ovog mjeseca

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, povodom odbijanja zahtjeva predstavniku CEMI-ja da posjeti bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, objasnili su da su postupali u skladu sa Pravilnikom kojim je propisano da pritvorenik može imati jednu posjetu mjesečno, te da je Katnić ovog mjeseca već ostvario to pravo.

Kako navode u saopštenju, Pravilnik o blizem načinu izvršenja pritvora propisano je da pritvoreno lice može ostvariti jednu vanrednu posjetu tokom mjeseca.

"Kako je u konkretnom slučaju pritvoreno lice već u toku ovog mjeseca ostvarilo pravo na jednu posjetu u ovom mjesecu, to u konkretnom slučaju postupajući i odgovorni službenik UIKS-Istražnog zatvora, nije mogao dozvoliti drugu vanrednu posjetu istom pritvorenom licu. U odnosu na navedene informacije zvaničnim putem Istražni zatvor će obavijestiti Viši sud, radi daljih instrukcija u konkretnom slučaju", navode u saopštenju UIKS-a.

Napominju da se redovne posjete i posjete advokata ostvaruju uredno.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније