Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić [ TVCG ]

24. 01. 2024. 20:00 >> 20:00
Čitaj mi:

SUD ZA PREKRŠAJE

Rmandić ponovo u sudu u martu: Očekujem oslobađajuću presudu

U podgoričkom Sudu za prekršaje odgođeno je suđenje predsjedniku Nezavisnog sindikata policije, Igoru Rmandiću, protiv kojeg je pokrenut postupak zbog navodno drskog ponašanja i grubog vrijeđanja bivšeg ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

Naredno ročište zakazano je za 18. mart.

Podsjećamo, do verbalnog okršaja Rmandića i Adžića došlo je na protestuNezavisnog sindikata, koji je prije četiri mjeseca održan ispred zgrade MUP-a.

Iz Akcije za ljudska prava poručuju da je Rmandiću ugroženo pravo na odbranu, te da očekuju da mu se prije narednog ročišta omogući pristup traženim spisima predmeta u skladu sa zakonom i standardom ljudskog prava na pravično suđenje.

Dalibor Tomović, advokat Igora Rmandića kazao je da je suđenje odloženo zbog bolesti postupajućeg sudije.

"Očekujem minimum garancija za odbranu. To je da nam se za početak omogući uvidu u spise predmeta. Mi to još nemamo. Podnijeli smo zvanični zahtjev, tražićemo od suda da rješenjem odluči u tom pravcu", dodao je on. 

"S obzirom da je optužni predlog zasnovan na iiracionalnim razlozima i da nema svoje čvrsto utemeljenje u jasnim dokazima i s obzirom da u mojm postupcima nema elemenata prekšaja, koji mi se stavlja na teret, smatram da optužba ne može biti na pravnoj snazi. Očekujem oslobađajuću presudu u ovom slučaju", poručio je Rmandić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније