Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

09. 11. 2022. 13:25 >> 22:06

RAZGOVORI U SKUPŠTINI

Sastanak predstavnika parlamentarnih partija završen bez zajedničkog zaključka

Završen je sastanak predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa liderima parlamentarnih partija, na kome se razgovaralo o rješavanju političke i institucionalne krize u Crnoj Gori. Lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević napustili su sastanak, jer nije došao lider DPS-a i predsjednik države Milo Đukanović.

Lideri DF-a poručili su da je nedolaskom na današnji sastanak predsjednik DPS-a Milo Đukanović pokazao da ne želi razgovore.

Na sastanaku su iz DF-a bili lideri Demokratskog fronta Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandića, kao i lider Radničke partije Makisim Vučinić.

Nakon lidera DF-a sastanak su napustili i predsjednici Ujedinjene i Prave CG Goran Danilović i Marko Milačić.

Sastanku prisustvuju potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković, poslanik Demokrata Vladimir Martinović kao i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Na sastanku su i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i generalni sekretar te stranke Ivan Vujović, poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša i lider Civisa Srđan Pavićević.

Pozivu Đurović odazvali su se i lideri Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Albanske alternative Nik Đeljošaj, FORCA-e Genci Nimanbegu, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Liberalne partije Andrija Popović, Demosa Miodrag Lekić.

Đurović je u ponedjeljak pozvala lidere parlamenrarnih stranaka na dijalog, a trebalo bi da razgovaraju o imenovanjima u pravosuđu, prvenstveno izboru sudija Ustavnog suda, kao i reformi izbornog zakonodavstva.

Na sastanku bi trebalo da se razgovara i o izmjenama Zakona o predsjedniku, koje je predsjednik države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Đurović je u ponedjeljak pozvala lidere parlamentarnih stranaka na dijalog, a trebalo bi da razgovaraju o imenovanjima u pravosuđu, prvenstveno izboru sudija Ustavnog suda, kao i reformi izbornog zakonodavstva.

Iz institucija Evropske unije i više diplomatskig predstavništava u Crnoj Gori su kazali da su zabrinuti zbog usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku i izostanka političkog dijaloga posebno u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda.

Poručili su da svi politički subjekti zajedno treba da rade na pronalaženju izlaza iz trenutne krize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније