Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

09. 01. 2023. 14:44 >> 14:42

POVRIJEĐEN NA DUŽNOSTI

Mladićima zadržavanje do 72 sata zbog napada na ljekara

Dvije osobe uhapšene su zbog napada na ljekara Hitne medicinske pomoći u Podgorici koji je zadobio posjekotine arkade i podlive na vratu usljed pokušaja davljenja, saopšteno je iz te ustanove, a potvrđeno i u policiji. Iz podgoričkog tužilaštva saopšteno je da je nakon saslušanja osumnjičenima T. R. i L. L. zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje na štetu ljekara K.D. odredio zadržavanje do 72 sata.

Iz Uprave policije je saopšteno da su privedeni osumnjičeni T.R. (23) i L.L. (21) . 

Ljekar K.D. napadnut je sinoć oko ponoći tokom obavljanja svog posla.

“Dva mladića su u pomenutom vremenskom periodu u jedinicu Hitne pomoći dovela alkoholisano lice, a nakon uzimanja podataka i u toku pripreme da se pacijent uvede u ambulantu, ljekar u timu HMP Podgorica je napadnut”, navodi se u saopštenju ZHMPCG.

U prvom mahu K.D. je odgurnut.

“A nakon apela da se smire i upozorenja da će pozvati policiju, jedna osoba je nasrnula fizički na njega i ljekara udarila glavom koji je tom prilikom zadobio posjekotinu arkade, nakon čega je počeo da ga davi i tom prilikom je zadobio velike podlive na vratu. Uposleni su uspjeli da ih razdvoje, a u međuvremenu je reagovala policija i tri lica su privedena”, navodi se u saopštenju.

Policija je pregledala snimak nadzornih kamera.

“Ljekar HMP je pregledan i zbrinut”, navodi se u saopštenju.

Napominju da u jedinicama Hitne pomoći u Crnoj Gori nema obezbjeđenja, ali u saradnji sa policijom napravljen je dogovor da policijski službenici često obilaze sve jedince. 

Povrijeđeni ljekar kao i zaposleni u Hitnoj dali su izjavu policiji o napadu.

"Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost", saopšteno je iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније