Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

21. 08. 2015. 09:44 >> 09:41

MOĆNA IGRA FEDERERA

Nemoć Nadala, Marej "preživio" Dimitrova

Publika u Sinsinatiju biće uskraćena za teniski klasik u četvrtfinalu, duel Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pošto je Španac eliminisan od zemljaka Felisijana Lopeza. Umalo je ispao i Endi Marej, koji je morao da spašava meč lopte protiv Grigora Dimitrova.

Nadal je nastavio sa razočaravajućim partijama. Nakon startne pobjede nad Žeremijem Šardijem, nekadašnji najbojli teniser svijeta je ekspresno završio učešće na turniru u Sinsinatiju.

Nadal je osvojio prvi set, u kojem je napravio dva brejka, ali ni to mu nije bilo dovoljno da mirno privede kraju prvi dio igre, pošto je Lopez uspijevao da se vrati.

U drugom setu, Lopezu je bio dovoljan jedan brejk za izjednačenje, da bi odlučujući set bio riješen u taj-brejku, pošto su oba tenisera bila sigurna na svoje servise.

Dodatni gem pripao je Lopezu, koji je pri 6:3 iskoristio prvu meč loptu u obezbijedio mjesto u četvrtfinalu.

Tamo ga čeka Rodžer Federer, koji je deklasirao Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 6:1, 6:1 i nastavio put ka sedmom finalu turnira u Ohaju.

Malo je nedostajalo da Nadalovu sudbinu doživi i Britanac Endi Marej. Bugarski teniser Grigor Dimitrov dobio je prvi set sa 6:4, u drugom je poveo 2:0, potom vodio i 4:1, a u trećem čak sa 5:2, a imao je meč loptu pri 5:4.

Ipak, Marej je sve "preživio" i na kraju zasluženo slavio sa 4:6, 7:6 (3), 7:5.

Britanac će u četvrfinalu igrati sa Rišarom Gaskeom.

Rezultate ostalih mečeva osmine finale možete pogledati OVDJE.

Ko se plasirao u četvrfinale Mastersa u Sinsinatiju u ženskoj konkurenciji pogledajte OVDJE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније