Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

20. 08. 2015. 22:54 >> 02:47

AZARENKA I BENČIĆ PREDALE

Ivanović na Serenu u 1/4 finalu

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović, Amerikanka Serena Vilijams, Čehinja Lusi Šafaržova, Slovakinja Ana Karolina Šmedlova i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova plasirale su se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju.

Ruskinja Anastasija Pavljučenkova je imala sreće i plasirala se među osam najboljih. Ona je izbjegla eliminaciju samo zahvaljujući povredi njene protivnice, Viktorije Azarenke, koja je predala meč.

Bjeloruskinja, nekadašnja najbolja svjetska teniserka, sada 21. na WTA listi, imala je problema i u prethodnom kolu u duelu sa Karolinom Voznjacki, protiv koje je igrala sa zavojem na desnoj butini. Dankinju je deklasirala u prvom setu (6:0), a potom u drugom morala da smanji tempo, ali na kraju ipak uspjela da slavi sa 6:4.

Večeras protiv Pavljučenkove ista situacija. Azarenka je osvojila prvi set ubjedljivo 6:1, vodila je i sa 5:0, ali potom su uslijedili problemi.

Ruskinja je iskoristila fizičku nemoć Bjeloruskinje, koja je zbog povrede bla neprepoznatljjiva u drugom setu. Pavljučenkova je u drugom dijelu igre vezala tri gema, povela 3:0 i tu je bio kraj meča. Za razliku od duela sa Voznjacki, Azarenka je odlučila da pruži ruku protivnici i preda meč.

Šafaržova je prva obezbijedila mjesto u četvrtfinalu. I ona je, kao Pavljučenkova, izborila prolaz dalje bez borbe do kraja.

Čehinja je protiv Belinde Benčić odigrala samo set, pošto je osvajačica Rodžers kupa predala meč zbog povrede odmah nakon prvog dijela igre. Međutim, za razliku od Pavljučenkove, Šafaržova nije bila u podređenom položaju, osvojila je prvi set sa 6:2, i vrlo vjerovatno da bi prošla dalje i da Benčić nije odustala.

Šafaržovu očekuje duel sa Elinom Svitolinom. Ukrajinka je bila bolja od Francuskinje Karoline Garsije, i to ubjedljivo - 6:0, 6:3.

Jelena Janković je u tri seta pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu, sa 6:2, 3:6, 7:5, poslije nešto više od dva sata igre.

Jankovićeva nije među nositeljkama, a Pliškova je bila osma. Sljedeća protivnica reprezentativke Srbije je Slovakinja Ana Karolina Šmedlova.

Ona je u tri seta, 6:3, 3:6, 6:4, savladala Varvaru Lepčenko, američku teniserku uzbekistanskog porijekla.

Šmedlova je do četvrtfinala došla kao kvalifikantkinja, a u prvom kolu je napravila iznenađenje, eliminisavši Agnješku Radvansku.

Najbolja teniserka svijeta, Serena Vilijams, bez problema je izašla na kraj sa Karin Knap iz Italije. Amerikanka u prvom seti nije izgubila ni gem, a u drugom je protivnici prepustila dva - 6:0, 6:2.

Serena će za mjesto u polufinalu igrati protiv Ane Ivanović, koja je do četvrtfinala došla preokretom u duelu sa Sloun Stivens iz SAD-a.

Domaća teniserka je prvi set riješila u svoju korist sa 6:2, za 39. minuta igre, ali je Srpkinja ipak uspjela da preokrene i u naredna dva seta slavi sa 6:4 i 6:1 u gemovima.

Ostao je da se odigra samo još jedan meč osmine finala turnira u Sinsinatiju. Svoju protivnicu u četvrtini finala čeka Pavljučenkova, a to će biti pobjednica duela Andrea Petković - Simona Halep.

Rezultate osmine finala Mastersa u Sinsinatiju u muškoj konkurenciji pogledajte OVDJE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније