Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

30. 04. 2024. 08:09 >> 09:49
Čitaj mi:

nba

Denver u polufinalu Zapada, Marej opet "ugasio" Lejkerse

Aktuelni šampion je u polufinalu Zapadne konferencije, Džamal Marej opet bio heroj - kao i na drugoj utakmici, kanadski bek je i ovog puta "ugasio" LA Lejkerse i četiri sekunde prije kraja postigao koš za pobjedu (108:106) i 4:1 u seriji za Denver.

Odličnu partiju odigrao je Nikola Jokić, koji je vodio nevjerovatnu bitku pod obručima. Ubacio je 25 poena, imao 20 skokova, a nedostajala mu je samo jedna asistencija da ostvari tripl-dabl.

Srpski centar je imao i sedam izgubljenih lopti.

Marej je bio najefikasniji sa 32 poena, uz sedam skokova.  Majkl Porter je dodao 26 koševa. 

U redovima Lejkersa najbolji je bio Džejms sa 30 poena i 11 asistencija, Ostin Rivs je dodao 19, a Entoni Dejvis 17 poena i 15 skokova.

U polufinalu Zapada, ekipu Majkla Melouna čeka neugodna Minesota.

Oklahoma je pobijedila u gostima Nju Orleans sa 97:89 i sa maksimalnih 4:0 u pobjedama izborila plasman u drugo kolo plej-ofa Zapadne konferencije.

Oklahomu su do trijumfa vodili Šej Gildžus-Aleksander i Džejlen Vilijams sa po 24 poena, dok su u redovima Nju Orleansa najbolji bili Jonas Valančunas sa 19 poena i 13 skokova i Si Džej Mekolum, koji je ubacio poen više.

Oklahoma će u narednoj rundi plej-ofa igrati sa pobjednikom serije između LA Klipersa i Dalasa gdje je trenutno rezultat 2:2.Boston je stigao do 3:1 i na korak je od plasmana u drugo kolo plej-ofa na Istoku pošto je u gostima savladao Majami 102:88.

Derik Vajt je predvodio Boston do pobjede sa 38 poena, Džejson Tejtum je dodao 20 poena uz 11 skokova, dok je Džejlen Braun pobjedi doprinio sa 17 poena.

U timu Majamija najbolji je bio Bem Adebajo sa 25 poena i 17 skokova, Tajler Hiro je postigao 19, dok je srpski košarkaš Nikola Jović za 16 minuta na parketu upisao tri poena i tri skoka.NBA LIGA, PLEJ-OF

ISTOČNA KONFERENCIJA

Majami - Boston 88:102, 1:3 u seriji

Adebajo 20 - Vajt 38

ZAPADNA KONFERENCIJA

Nju Orleans - Oklahoma 97:89, 0:4 u seriji

Mekolum 20 - Gildžus-Aleksander 24, VIlijams 24

Denver - LA Lejkers 108:106, 4:1 u seriji

Marej 32 - Džejms 30

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније