Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

20. 08. 2015. 21:20 >> 02:41
2

'TUŽNA' STATISTIKA ROBREDA

Čeka nas repriza finala RG, ispali Hrvati

Prvi teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Davida Gofana u tri seta (6:4, 2:6, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju, gdje ga očekuje duel sa Stanislasom Vavrinkom, koji ga je spriječio da osvoji jedini Gren slem trofej koji mu nedostaje.

Đoković nije igrao na svom prepoznatljivom nivou skoro čitav meč, bio je nadomak eliminacije, pošto je Belgijanac imao čak dva brejka prednosti u trećem setu, ali kao da se 24-godišnji teniser uplašio pobjede, što je najbolji igrač planete znao da iskoristi.

Na početku meča Đoković je bio nervozan i nesiguran, a početkom drugog seta je u bijesu slomio reket.

Pravi problemi za srpskog tenisera su počeli u uvodnom dijelu trećeg seta. Gofan je nastavio svoju seriju započetu u prethodnom setu i uz dva brejka prednosti poveo je sa 3:0.

Činilo se da je Đoković na pragu eliminacije, ali upravo tada zaigrao šampionski. Odmah je vratio brejk, zatim osvojio jedan fenomenalan poen kojim je publiku podigao na noge i to je bio samo početak njegove furiozne serije do kraja meča, kada rivalu više nije dozvolio da osvoji ni gem.

Sinsinati je jedini turnir Masters kategorije koji do sada nije osvajao.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Stena Vavrinke. To će biti prvi meč Đokovića i Varvinke od finala Rolan Garosa, iz kojeg je Švajcarac izašao kao pobjednik.

Vavrinka je u tri seta savladao Iva Karlovića. Svi setovi u duelu Švajcarca i Hrvata završeni su taj-brejkovima.

Prvi set, u kojem je propustio jedinu priliku za brejk, Karlović je dobio sjajnom igrom u taj-brejku u kojem je Švajcarca ostavio na samo dva osvojena poena.

Sa sjajnom igrom Karlović je nastavio i u drugom setu u kojem je propustio dvije brejk-lopte, ali je u taj-brejku peti teniser svijeta odigrao bolje i odveo meč u odlučujući set iskoristivši treću set-loptu.

U odlučujućem setu Vavrinka je bio stajao bolje na terenu. Karlovića je počelo da izdaje njegovo najjače oružje - servis, Švajcarac je imao tri šanse da osvoji gem na njegov servis, ali je Hrvat uspio da spasi brejk šanse rivala, i krajnjim naporom izborio još jedan taj-brejk.

U trećem taj-brejku, u kojem nije bilo mini-brejka sve do 6:5, kada je hrvatski teniser napravio dvostruku servis grešku kojom je poklonio Švajcarcu petu pobjedu u šestom međusobnom okršaju. Na kraju, osvajač dva Gren slem turnira slavio je rezultatom 6:7 (2-7) , 7:6 (7-5), 7:6 (7-5).

I najboji hrvatski teniser se oprostio od publike u Sinsinatiju. Marin Čilić, sedmi nosliac na turniru, eliminisan je u dva seta od Rišara Gaskea, koji je postavljen za 12. nosioca. Prvi set je bio neizvjesniji (7:5), dok je u drugom Francuz napravio brejk prednosti i sačuvao ga do kraja seta (6:3), za pobjedu i plasman među osam najbojih.

Gaskeov naredni protivnik biće Endi Marej ili Grigor Dimitrov.

Takođe, u narednu rundu su se plasirali Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov i Tomaš Berdih iz Češke, koji će odmjeriti snage u četvrtfinalu. Dolgopolov je bio bolji od Jiržija Janoviča sa 6:3, 3:6, 6:4 u setovima, dok je Berdih bio više nego ubjedljiv protiv Španca Tomija Robreda, protiv kojeg je izgubio samo gem - 6:0, 6:1.

Robredo će željeti da što prije zaboravi duel sa Berdihom pošto je u cijelom meču uzeo samo 20 poena.

Ko se plasirao u četvrfinale Mastersa u Sinsinatiju u ženskoj konkurenciji pogledajte OVDJE.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније