Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

25. 01. 2024. 18:54 >> 18:59

NAKON KOMENTARA

Gvardiola odgovorio Čeferinu: Advokat mora da poštuje proceduru

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola poručio je danas Aleksanderu Čeferinu da "poštuje proceduru" kao odgovor na komentare predsjednika Evropske fudbalske unije (Uefa) u vezi sa navodnim kršenjem finansijskog fer-pleja engleskog kluba.

"Kao advokat, predsjednik Uefa bi trebalo prvo da sačeka, a poslije da radi šta hoće. Advokat mora da poštuje proceduru i da razumije da imamo pravo da se branimo", rekao je Gvardiola, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Čeferin je za Telegraf izjavio da je Uefa "bila u pravu" kada je kaznila Mančester siti zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.

U februaru 2020. godine Uefa je kaznila Mančester siti sa 30 miliona eura i dvije sezone van evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Međutim, iste godine u julu Sud za sportsku arbitražu je ukinuo tu suspenziju zbog manjka dokaza i zastarelosti slučaja, a Mančester siti je morao da plati 10 miliona eura.

Premijer liga je prošlog februara optužila Siti za 115 navodnih kršenja finansijskih pravila u periodu od 2009. do 2018. godine, tokom kojih je tri puta bio prvak Engleske.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters rekao je da je određen datum za saslušanje, ali je, govoreći pred poslanicima ranije ovog mjeseca, naveo da ne može da otkrije kada će se ono održati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније