Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 10. 2018. 23:45 >> 23:22
1

REPLIKA BRODA

Novi Titanik zaploviće 2022. iz Dubaija

Brod identičan legendarnom brodu Titanik koji je svoju tragičnu sudbinu doživio prije nešto više od stotinu godina, kada je udario o santu leda i putonuo, dobiće svoju repliku. Brod Titanik II zaploviće iz Dubaija 2022. godine.

 

Brod će moći da preveze 2.400 putnika i 900 članova posade, javlja USA Today, što je gotovo isti broj putnika iz 1912. godine.

Međutim, ovog puta brod će imati mnogo više čamaca i prsluka za spašavanje i mnoge druge sigurnosne mjere.

Nakon isplovljavanja, Titanik II će krenuti prema Sautemptonu, gradu iz kog je čuveni brod krenuo na svoje prvo i posljednje putovanje. Ploviće dvije sedmice, a potom će iz Engleske preko Sjevernog Antarktika krenuti prema Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon toga brod bi se trebalo da se koristi za krstarenja širom svijeta.

Putovanje iz 1912. godine postalo je besmrtno, nakon što je po njemu 1997. godine snimljen film Titanik u kojem su glumili Kejt Vinslet I Leonardo Dikaprio.

Ovaj projekt prvi put je najavljen još 2015. godine, ali tada se od njega odustalo zbog finansijskih poteškoća.

Replika čuvenog Titanika koštaće 500 miliona dolara.

Enterijer će biti identičan kao i na prvom brodu uz dodatak vrhunske tehnologije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније