Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ RTS ]

25. 06. 2023. 22:35 >> 22:35

KANADSKI INSPEKTORI

Pokrenuta istraga o imploziji podmornice "Titan"

Kanadsko Odjeljenje za bezbjednost saobraćaja pokrenulo je istragu o tragediji koja je zadesila podmornicu "Titan", a inspektori su se ukrcali na matični brod sa kog je lansirana.

Istražitelji kanadskih vlasti ukrcali su se na brod "Polar prins", ukotvljen na Njufaundlendu, kako bi ispitali posadu i provjerili podatke iz dnevnika.

Odjeljenje za bezbjednost Kanade potvrdilo je da sprovodi istragu o smrti pet ljudi na podmornici "Titan", dok se spuštala ka olupini "Titanika".

Kako bi utvrdili uzrok nesreće, inspektori kažu da prikupljaju i analiziraju podatke, zapise i audio-snimke iz kontrolne sobe i brodskog mosta.

"Sprovodimo bezbjednosnu istragu u Kanadi, jer je u nesreći učestvovao brod registrovan u Kanadi koji je isplovio iz kanadske luke", rekla je portparolka Keti Foks.

Navela je i da razumije međunarodno interesovanje za slučaj i da će kanadski organi dijeliti sva saznanja i informacije koje prikupe sa kolegama iz drugih zemalja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније