Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Љ. [ Klix.ba ]

23. 06. 2023. 10:00 >> 10:00
1

BRZA SMRT

Animacije otkrivaju šta se zapravo dogodi s podmornicom kad implodira

Video koji prikazuje kako izgleda implozija podmornice prikupio je stotine hiljada pregleda, a mnogi kažu da je ovo najbolje objašnjenje za ono što se dogodilo milionerima u podmornici Titan.

Spasioci su službeno potvrdili da je podmornica Titan 'implodirala' nakon što su roboti pronašli ostatke razbacane po dnu okeana u blizini samog Titanika.

Prema National Worldu, implozija bi se mogla dogoditi ako je bilo koji dio trupa podmornice od karbonskih vlakana i titana pretrpio malu pukotinu ili grešku. Implozija je proces suprotan od eksplozije. Kod implozije se objekt iznenada, nasilno i burno urušava. Implozija je naglo smanjenje ovima tijela zbog gubljenja unutrašnjeg pritiska, obično praćeno praskom.

U jednoj animaciji, koji je objavio korisnik @sincerelybootz, plovilo koje izgleda kao vojna podmornica iznenada se spljošti, uvije u komad metala, nakon čega ogromnom brzinom oslobađa vazduh koji se nalazi unutar podmornice. Tako velika razlika u pritisku razara i dezintegriše podmornicu na sitne komade.

Bivši ljekar američke mornarice Dale Mole je rekao da putnici ne bi ni znali da postoji problem prije nego dođe do implozije.

"Oni koji su bili u podmornici umrli su odmah u imploziji, rekao je Dale i dodao je da bi ostanak u podmornici bio daleko gora alternativa.

"Možete samo zamisliti kako bi to bilo... hladno je, ponestaje ti kisika. Ako ih već nismo mogli spasiti, ovo je najbolji mogući scenario", kazao je Dale.

U četvrtak je američka obalna straža objavila da je implozija usmrtila sve putnike u trenu dok su se spuštali u morske dubine kako bi istražili 111 godina stare ostatke Titanica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније