Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M./A.J. [ M.R. ]

26. 04. 2024. 17:45 >> 17:54
2
Čitaj mi:

nakon obećanja direktorice fabrike

Radnici Željezare prekinuli protest, isplata u ponedjeljak

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

Podsjetimo, oni su od jutros protestovali ispred upravne zgrade Elektroprivrede Crne Gore, zahtjevajući isplatu martovske zarade. Poručili su da neće prekidati protest dok im se ne isplati zaostala zarada.

"Danas smo došli ispred EPCG da im čestitamo na dobitku koji su slavodobitno najavljivali u medijima, a radnicima Željezare neće da uplate martovsku zaradu. Radnici bukvalno mole da rade, ne žele da im to obezbijede, a nova direktorica Nevenka Janković gasi pogone i namjerno ovu fabriku gura u stečaj", kazao je ranije Portalu RTCG predstavnik radnika Ivan Vujović.

Pita se da li postoji neko u ovoj državi da "tu gospođu spriječi u toj namjeri?"

"Jednostavno odbijajući poslove koji se naručuju, a razlog koji navodi je da ne želi da radi za privatnike. Smatramo da nije bitno za koga se radi, samo da ova fabrika funkcionise. Trazimo da nam odrede datum kada će biti isplate zarada, da bi ljudi mogli da se organizuju", naveo je Vujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније