Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

27. 04. 2024. 21:01 >> 21:02
2

DEMOKRATE ANDRIJEVICA

"Žalimo što Odbor povjerenika nije usvojio izvorni budžet"

Odbornici Demokrata u SO Andrijevica saopštili su da žale što Odbor povjerenika Opštine Andrijevica, prilikom glasanja o odluci o budžetu Opštine Andrijevica za 2024. godinu, nije usvojio izvorni budžet koji je bio u proceduri i koji je dobio saglasnost Ministarstva finansija i prošao zakonsku proceduru. Oni su naveli da je, na svoj način, Odbor preuzeo ulogu tumača u pogledu razvoja opštine Andrijevica i usvojio budžet sa sedam amandmana i time stopirao kapitalni budžet umanjujući milion eura u kapitalnom dijelu budžeta od sredstava ekonomskog državljanstva, što će, kako tvrde, u konačnom usporiti dalji razvoj opštine.

"Nijesu nam poznati motivi istog, pa tražimo da se Ministarstvo javne uprave i Vlada CG odredi prema donesenom aktu, jer smatramo da je došlo do grubog narušavanja budžetskih pozicija, nepoštovanje Zakona o budžetu o fiskalnoj odgovornosti kao i povrede Zakona o finansiranju lokalne samouprave te konstatujemo da sa tehničke strane ovaj budžet nije održiv i nemoguće ga je sprovesti u proceduri. Ne shvatamo motiv i namjeru kažnjavanja građana Andrijevice", istakli su iz Demokrata Andrijevica.

Takođe, iz Demokrata su kazali da ne razumiju ulogu Odbora koji disciplinuje izvršnu vlast u Andrijevici, a da je to tako govori i činjenica da nije došlo do usvajanja budžeta koji je prošao zakonsku proceduru i dobio pozitivno mišljenje ministarstva finansija.

"Ako su članovi Odbora povjerenika svoju ulogu prihvatili da se obračunavaju sa građanima i rukovodstvom Andrijevice i time spriječe dalji razvoj opštine, tražimo od nadležnog ministra javne uprave da se izjasni na pomenute okolnosti, a u koliko shvate šta je njihov delegirani odbor uradio suprotno zakonu, tražimo da se Odbor raspusti", istakli su oni. 

Oni poručuju da ne mogu i ne smiju građani Andrijevice biti taoci loših politika i mjera potkusurivanja samovolje i bezakonja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније