Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Aleksandra Jovančević, TVCG ]

09. 05. 2024. 20:02 >> 20:10
1
Čitaj mi:

ZENOVIĆ

"Svi rade kako bi Crna Gora što prije postala dio EU"

Svi u državi rade kako bi Crna Gora što prije postala dio evropske porodice, kaže glavni pregovarač s Evropskom unijom Predrag Zenović. Optimista je da bi 2028. mogla biti godina članstva u Uniji.

Za Crnu Goru u Evropi rade svi u državi, kaže glavni pregovarač Predrag Zenović. Trenutak je idealan, kao i okolnosti koje Crna Gora mora da iskoristi da bi postala dio evropskog kluba. Za dan Evrope i želja je evropska.

Napori Crne Gore i volja Brisela su se poklopili, kaže Zenović.

"Vjerujem da je Evropska unija zna da je politika proširenja opet na vrhu agende, i raduje me da postoji konsenzus, da proces proširenja mora biti zasnovana na zaslugama i da je Crna Gora lider u procesu evropskih integracija", kazao je Zenović.

Neophodno je sada da se ispune mjerila i krene korak po korak u zatvaranje poglavlja.

"Mi sad u ovom periodu priremena mjerila 23 i 24 kako institucije nadljudske napore mogu da ostavre rezultate", kazao je Zenović.

A ispunila je Crna Gora prethodnih mjeseci sve što je mogla. Sada je na Briselu da izvaga i upali zeleno svjetlo koje svi s nestrpljenjem čekaju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније