Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

09. 05. 2024. 13:23 >> 14:37
9
Čitaj mi:

Milović

"Katnić odbio da bude smješten u KCCG"

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter rekao je da se mora preduzeti sve da se zaštiti uhapšeni bivši tužilac Milivoje Katnić, te da mora znati ko je na čelu institucionalnog galimatijasa, imajući u vidu da on štrajkuje glađu.

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da u slučaju Katnića svi državni organi treba da maksimalno povedu računa o njegovom zdravlju.

"Pozivamo u ime Skupštine da se u Spužu povede računa o životu Katnića jer je svaki član ove zajednice bitan. Od popisa do popisa, sve nas je manje i treba voditi računa o svakom pojedincu. Prezumpcija nevinosti važi ali sprovođenje u istražni zatvor je jedna od mjera koje tužilaštvo koristi da bi došlo do dokaza u postupku. Kao neko ko je bio teško povrijeđen od bivšeg glavnog specijalnog tužioca, mislim da se mora o njemu povesti maksimalno računa. Mislim da taj stav dijele i Milan Knežević i Mihailo Čađenović", rekao je Mandić.

Ministar pravde Andrej Milović rekao je da se slučaj Katnića politizuje i zloupotrebljava. Kazao je da je Katnić odbio da bude smješten u KCCG, te da ima pravo da štrajkuje glađu i dok ima svijest drugih rješenja nema.

"Odbio je smještaj u KCCG, pred svjedocima, potpisao je da je svjestan posljeduica. On sve što radi, radi na svoju ruku. Ima možda bolji tretman od ostalih, jer ima 71 godinu", kazao je Milović.

Mandić je rekao da Katnić polazi od toga da je potpuno nevin, i da može da odgovori na sva pitanja i sve razjasni.

Poslanik DPS Oskar Huter rekao je da su samo tražili informacije o zdravstvenom stanju Katnića, imajući u vidu značaj tog pitanja.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније