Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

09. 05. 2024. 19:57 >> 19:59

popa povodom dana evrope

"Imenovanja u pravosuđu pomak, optimista sam"

Evropska unija je nadomak Crnoj Gori i političari treba da svojim postupcima ispune očekivanja ogromnog broja crnogorskih građana koji podržavaju put Crne Gore ka EU, kazala je ambasadorka EU u našoj državi Oana Kristina Popa za TVCG.

Svečani prijem povodom Dana Evrope održava se u zgradi Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU). 

"Postoji simbolizam u odabiru ove lokacije, lijepo je biti u zgradi koja je nedavno renovirana", rekla je Popa.

Ona je poručila da slavimo Dan Evrope, i da vjeruje u mlade ljude, koji će, nada se, voditi Crnu Goru.

"Fokus je obrazovanju i umjetnosti i to će biti reflektovano večeras tokom programa", kazala je Popa. 

Ona je poručila da su primijećeni pozitivni pomaci i da je došlo do imenovanja u sudstvu i pravosuđu, što je, smatra, pokazalo da političari mogu da se uzdignu iznad interesa svojih i svojih partija u nacionalnom interesu Crne Gore.

"Mislim da je Evropska unija sada nadomak Crnoj Gori i političari trebaju da ispune očekivanja ogromnog broja crnogorskih građana koji podržavaju put Crne Gore ka EU", navela je ona. 

Naglasila je da je IBAR  izvještaj koji treba da potvrdi da je Crna Gora ispunila standarde.

"Kao što sam rekla, ostvaren je napredak, postoji nekoliko stvari koje treba riješiti, definitivno je to nadomak, i mislim da društvo treba na to da se koncentriše, ja sam optimista. Treba da se fokusiramo i gledamo naprijed", zaključila je Popa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније