Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

26. 04. 2024. 13:45 >> 13:45
1
Čitaj mi:

VOJVOTKINJA OD SASEKSA

Poslovni poduhvati Megan Markl

Otkako je napustila britansku kraljevsku porodicu i preselila se sa suprugom, princem Harijem u Kaliforniju, gdje je on nedavno i zvanično dobio boravište, Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa i bivša glumica, bila je izuzetno aktivna u poslovnim poduhvatima.


Pregled njenih glavnih poslovnih inicijativa obuhvata različite oblasti, od bestseler knjige, podkasta do lajfstajl brenda.

Odmah nakon što su zvanično napustili kraljevsku porodicu u martu 2020. godine, Hari i Megan su osnovali neprofitnu organizaciju Arčivel, nazvanu po njihovom sinu Arčiju. Sam naziv „Arčivel” kombinuje drevne riječi za snagu i akciju, a organizacija se bavi podrškom brojnim humanitarnim inicijativama. Iako su se suočili sa finansijskim izazovima, fondacija i dalje ima značajna sredstva, uključujući oko 8,3 miliona dolara u gotovini i drugim sredstvima.

Šest mjeseci nakon što su se povukli iz kraljevske porodice, par je potpisao višegodišnji ugovor sa Netfliksom (internet servisom za onlajn striming i gledanje serija i filmova na pretplatu). Kao producenti, Hari i Megan su stvorili brojne programe za ovu popularnu platformu. Ovaj ugovor im je omogućio da finansijski podrže svoj novi život izvan kraljevske porodice.

Saseksovi su za Netfliks snimili dokumentarnu seriju pod nazivom „Hari i Megan”. Serija otkriva drugu stranu njihove ljubavne priče, izazove, pritiske i medijsku pažnju koja ih je dovela do odluke da se povuku iz kraljevskih dužnosti. Dokumentarac se fokusira na njihovu sudbinu od početka veze do izlaska iz kraljevske porodice, obrađuje teme kao što su njihovo vjenčanje i trudnoća, zlostavljanje koje su doživjeli na internetu, kao i proces povlačenja iz kraljevske porodice.

Megan je bila voditeljka nagrađivanog podkasta pod nazivom „Arčivel Audio”. U ovom podkastu, ona i Hari su razgovarali o raznim temama, uključujući mentalno zdravlje, kulturu i društvene promjene.

U martu 2024. godine, Megan je najavila svoj najnoviji poduhvat: lajfstajl brend pod nazivom „Voćnjak američke rivijere”. Ovaj brend će nuditi različite proizvode, uključujući kuvare, posuđe i druge predmete. Ovo je, takođe, označilo njen povratak na društvene mreže nakon što su se ona i Hari povukli sa svog Instagram naloga @SussexRoyal 2020. godine.

Brend podsjeća na njen prethodni lajfstajl blog „The Tig” (igra šuge, u prevodu), koji je zatvorila 2017. godine. Ona je na Tigu pisala o svojoj omiljenoj hrani, putovanjima i ličnim razmišljanjima.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa iznenadili su svoje obožavaoce od kada su objavili da će napustiti kraljevsku porodicu još 2020. godine. Iako su dobili nešto novca od Harijevog oca, tadašnjeg princa Čarlsa, bilo je očekivano da će par sam sebi krčiti put, a to se i dogodilo.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније