Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

RSE

16. 08. 2024. 13:36 >> 13:36

RAT U UKRAJINI

Ukrajinske vlasti pozvale civile da se povuku iz Pokrovska zbog ruske ofanzive

U ruskim napadima u poslednja 24 sata u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjeck ubijeno je troje civila, a povrijeđeno petoro, rekao je lokalni zvaničnik u petak, 16. avgusta.

Ruske snage nastoje zauzmu grad Pokrovsk koji je važan logistički centar.

Lokalne vojne vlasti pozvale su civile da ubrzaju svoju evakuaciju jer se ruska vojska brzo približava Pokrovsku što je jedan od njenih ključnih ciljeva poslednjih mjeseci

Ukrajinske vojne vlasti su objavile na Telegramu da ruske trupe "napreduju brzim tempom. Svakim danom sve je manje vremena za prikupljanje ličnih stvari i odlazak u bezbjednije regione", navodi se u saopštenju

Istočni region Donjecka, koji su ruske trupe djelimično okupirale, redovno je izložen njihovom granatiranju i vazdušnim udarima. Ukrajinske vlasti navode da je zauzimanje ovog regiona prioritet za Moskvu.

Broj okršaja koje je ukrajinska vojska prijavila na Pokrovskom frontu u poslednja 24 sata pao je na 41 sa 58 u odnosu na prethodni dan. Na ovom području su vođene neke od najtežih borbi u ratu.

Guverner regiona Vadim Filaškin rekao je da su u napadu povrijeđene tri osobe u oblasti Selidove u okrugu oko Pokrovska. On je rekao da je oštećeno šest zgrada.

Jedna osoba je poginula u selu Nikolajevka, a još dvije su povređene u gradu Kostjantinovka zapadno od Bahmuta, razorenog grada koji je Rusija zauzela prošle godine posle mjeseci teških borbi.

Još dvije osobe su poginule u selu Verhniokamjanka, rekao je Filaškin. U okrugu je takođe oštećeno devet stambenih zgrada i osam kuća, dodao je guverner.

Ruske trupe su ove nedelje pojačale napade na frontu Pokrovsk nakon što su ukrajinske snage 6. avgusta pokrenule iznenadni napad i saopštile da su napredovale 35 kilometara u ruskoj oblasti Kursk.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније