Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M. [ Mina ]

16. 08. 2024. 07:25 >> 07:25
Čitaj mi:

PREDSJEDNIK BJELORUSIJE

Lukašenko pozvao Rusiju i Ukrajinu da okončaju rat

Rusija i Ukrajina treba da pregovaraju o okončanju sukoba kako bi se izbjeglo prelivanje rata na Bjelorusiju, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

On je u intervjuu za rusku državnu televiziju rekao da samo "visokorangirani ljudi američkog porijekla“ žele da se rat Ukrajine i Rusije nastavi.

Lukašenko je, prema isječcima iz intervjua objavljenog danas na službenoj predsjedničkoj stranici, kazao da Zapad ohrabruje Kijev da se bori jer želi da Ukrajina i Rusija unište jedna drugu, prenosi Hina.

On je pozvao zaraćene strane na pregovore.

“Sjednimo za pregovarački sto i završimo ovu svađu. Ni ukrajinski narod, ni Rusi, ni Bjelorusi to ne trebaju. Oni (Zapad) to trebaju”, rekao je Lukašenko.

On je napomenuo da Kijev možda ima planove za napad na Bjelorusiju i upozorio da Minsk neće dozvoliti ukrajinskim trupama da gaze njihovu zemlju.

„Ne želimo eskalaciju i ne želimo rat protiv cijelog NATO-a. Ne želimo to, ali ako Ukrajina isprovocira Bjelorusiju, nećemo imati drugog izbora", rekao je Lukašeno.

Kako je naveo, Zapad računa na to da će destabilizujuća situacija u Kursku biti podsticaj za mobilizaciju vojske u Bjelorusiji i Rusiji i da će to “uzdrmati društvo iznutra”.

Lukašenko je rekao da Bjelorusija ne vidi razlog za upotrebu ruskog nuklearnog oružja, koje se nalazi na bjeloruskoj teritoriji od prošle godine, osim u slučaju povrede njenih granica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније