Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

B.Č.J. [ N1 ]

19. 07. 2024. 21:45 >> 21:45
Čitaj mi:

napadač nepoznat

Atentat na ukrajinsku ultradesničarsku političarku Irinu Farion, u kritičnom je stanju

Nepoznata osoba pucala je danas na bivšu poslanicu ukrajinskog parlamenta i ultradesničarsku političarku Irinu Farion.

Za sada nije poznato da li je hitac bio fatalan, a Farion je odvezla hitna pomoć, javio je Ukrinform.

Prema izjavama očevidaca, političarka je zadobila pucanj u sljepoočnicu, a napadač je imao rukavice i oružje bez prigušivača. Kako prenose Telegram kanali, Farion je u kritičnom stanju.

Farion je radila 30 godina kao profesorka ukrajinskog jezika na Nacionalnom univerzitetu u Lavovu, a krajem prošle godine otpuštena je sa posla nakon izjava u kojima je dovela u pitanje patriotizam pripadnika ukrajinske vojske koji govore ruski i objavljivanja proukrajinskih izjava i privatne imejl adrese studenta na Krimu, što je dovelo do njegovog hapšenja.

„Znate li vi šta je disciplina u vojsci? Ako nema discipline u vojsci, nema ni vojske. To je rulja!“, govorila je Farion, napominjući da „vojnici koji ne govore ukrajinski mogu da se nazivaju Rusima“.

Nakon toga, studenti „Lavovske politehnike“, Nacionalnog univerziteta u Lavovu i Kijevskog nacionalnog univerziteta za tehnologiju i dizajn protestovali su protiv Farion.

Takođe, Služba bezbjednosti Ukrajine, SBU, saopštila je da istražuje kontroverzne izjave političarke.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније