Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.M.Lj. [ Beta ]

17. 07. 2024. 21:37 >> 21:37

U Ukrajini talas toplote i restrikcije struje

U nekoliko gradova u Ukrajini danas je zabilježena temperatura do 36 stepeni Celzijusa, a talas toplote je dodatno ugrozio energetsku infrastrukturu na meti ruskih napada, što je dovelo do restrikcije struje.

Tamošnja meteorološka služba danas je u Kijevu i širem području zabilježila 36 stepeni Celzijusa, a ta temperatura je posljednji put registrovana 1931. godine.

Visoka temperatura je bila u nekim gradovima centralne i južne Ukrajine.

Zbog lošeg stanja energetske infrastrukture uvedene su restrikcije struje, dok su vlasti navele da rade na uvozu električne energije.

Ukrajinske vlasti su u junu zatražile da se isključi klimatizacija u javnim zgradama i ograniči javna rasvjeta kako bi se smanjio pritisak na električnu mrežu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније