Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ N1 ]

25. 06. 2024. 13:31 >> 13:36
1
Čitaj mi:

MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD

Hag izdao naloge za hapšenje Šojgua i Gerasimova

Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je naloge za hapšenje bivšeg ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba ruske vojske Valerija Gerasimova, zbog napada na civilne ciljeve u Ukrajini.

Šojgu i Gerasimov su optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, javlja AP.

Sud je saopštio da postoje osnove za stav da su Šojgu i Gerasimov odgovorni za raketne napade ruskih oružanih snaga na ukrajinsku električnu infrastrukturu u periodu od 10. oktobra 2022. do 9. marta 2023.

Prošle godine je Sud izdao i nalog za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina, optuživši ga da je lično odgovoran za otmicu djece iz Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније