Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

М.М.Љ.

08. 12. 2023. 10:05 >> 10:13
1

MEDVEDEV

Prijetnja od sukoba nikada nije bila tako stvarna od kubanske raketne krize

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je da prijetnja direktnog sukoba između Rusije i NATO-a nikada nije bila tako stvarna još od kubanske raketne krize iz 1962. godine, javlja Anadolija.

"Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena uopšte nije nova i ima istorijske presedane. 'Dajte novac našem čovjeku inače ćemo morati da započnemo rat s Rusima', narativ je koji su govorili mnogi američki predsjednici u različito vrijeme, iznuđujući tako dolare od svojih zakonodavaca", rekao je Medvedev u poruci na Telegramu.

Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika šefa ruskog Savjeta bezbjednosti, rekao je da Vašington nikada nije "iznudio toliki novac za minornu državu koja je u procesu kolapsa", misleći na Ukrajinu.

Takođe je ustvrdio da prijetnja direktnog sukoba između Rusije i NATO-a, za koji je rekao da će dovesti do Trećeg svjetskog rata, nikada nije bila tako stvarna od kubanske raketne krize 1962. godine.

"Ovo je nova pojava u američkom političkom diskursu... Oni se suočavaju s mogućim opozivom, što je malo vjerovatno, i porazom na izborima, što je vrlo vjerovatno. Otuda i bezobrazne ucjene, stalna histerija i divlji nagovještaji upućeni nama", rekao je Medvedev.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније