Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

А.Б. [ Beta ]

28. 11. 2023. 19:03 >> 19:06
6

GENERALNI SEKRETAR NATO

Stoltenberg tvrdi: Ukrajina nikad nije napala Rusiju

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da situacije u Gazi i Ukrajini nisu iste, jer Ukrajina nikada nije predstavljala prijetnju Rusiji niti je napala.

"Važno je reći, situacija u Gazi i situacija u Ukrajini su različite na mnogo načina. Ukrajina nikada nije predstavljala prijetnju Rusiji, Ukrajina nikada nije napala Rusiju, ruska invazija na Ukrajinu je bila neisprovocirana. Ukrajina ima pravo na samoodbranu i da štiti teritorijalni integritet“, rekao je on u Briselu na konferenciji za medije.

Podsjetimo, u Briselu je u toku dvodnevni sastanak šefova diplomatija zemalja članica NATO.

Stoltenberg je rekao da su ministri izrazili zabrinutost zbog rata na Bliskom istoku i pozdravio produžetak primirja.

„Važno je da ovaj sukob ne eskalira u veći regionalni sukob, naša poruka Iranu je da ne bi trebalo da koriste nestabilnost“, rekao je i dodao da životi civila u svim konfliktima moraju da budu zaštićeni.

Ministri su, istakao je, ponovili podršku Ukrajini u odbrani zemlje, ali i na njenom putu ka NATO.

Još su razgovarali i o „izazovima koje Kina predstavlja po evroatlantsku bezbjednost“.

„Kina nije naš protivnik i pozdravljam dijalog saveznika sa Pekingom o pitanjima od zajedničkog interesa. U isto vrijeme, moramo biti jasni u pogledu uticaja kineske politike prinude na našu bezbjednost“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније