Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ Rts.rs/M.L.B. ]

05. 06. 2023. 22:37   >>  22:37

MINISTAR SPOLjNIH POSLOVA

Kuleba: Ukrajina ima dovoljno oružja da započne

Ukrajina ima dovoljno oružja za kontraofanzivu protiv Rusije, koja će toj zemlji donijeti pobjedu potrebnu za pridruživanje NATO-u, rekao je ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

On je ocijenio da bi članstvo u NATO-u ''vjerovatno bilo moguće za Ukrajinu tek nakon završetka aktivnih neprijateljstava''.

Rojters navodi da Kuleba nije odgovorio na pitanje da li je počela dugo najavljivana proljećna kontraofanziva Ukrajine.

Ranije danas zamjenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar je izjavila da su ukrajinske snage započele ''ofanzivne akcije'' u pojedinim oblastima u toj zemlji.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je osujetilo veliki ukrajinski napad na Donjeck, dok je komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Sirski izjavio da se trupe "kreću naprijed" ka Bahmutu i da su uništile rusku poziciju u blizini grada.

Kako navodi BBS, iz Kijeva je saopšteno da neće upozoriti na početak kontraofanzive, dok analitičari smatraju da posljednji izvještaji o dešavanjima na frontu mogu da budu signal da je kontraofanziva možda otpočela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније