Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ A.B. ]

25. 05. 2023. 16:36 >> 16:51
2

RUSKI MINISTAR ODBRANE

Šojgu: Zapad ne haje za gubitke, bore se do poslednjeg Ukrajinca

Odluka Rusije i Bjelorusije o recipročnim merama u vojno-nuklearnoj oblasti donijeta je u uslovima izuzetno oštre eskalacije pretnji na zapadnim granicama ovih zemalja, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Kako prenose mediji, Šojgu je podsjetio da je Oružanim snagama Bjelorusije predat operativno-taktički raketni sistem „iskander-M“, koji može da koristi i konvencionalne i nuklearne rakete.

„Bjeloruski vojnici prošli su potrebnu obuku u ruskim školskim centrima“, rekao je Šojgu.

Ministar je obavijestio kolege da je ranije sa ministrom odbrane Bjelorusije potpisao dokumente koji „utvrđuju proceduru za pronalaženje specijalnog skladišta za nuklearno oružje na bjeloruskoj teritoriji“.

„Napominjem da je čitav kompleks mjera organizovan strogo u skladu sa aktuelnim međunarodnim obavezama i ne krši Ugovor o neširenju nuklearnog oružja“, rekao je Šojgu i istakao da ruska strana zadržava kontrolu i odluku o njihovoj primeni.

Prema njegovim riječima, zapadne zemlje primoravaju ukrajinske vlasti da demonstriraju taktičke uspjehe na bojnom polju, pumpajući zemlju oružjem u vrijednosti od više od 65 milijardi dolara.

"Zapad se ne obazire na gubitke u ukrajinskim redovima i spreman je da ratuje do poslednjeg Ukrajinca“, zaključio je Šojgu 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније