Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Б. [ RTS ]

03. 02. 2023. 17:51 >> 17:46

NOVI PAKET POMOĆI

Njemačka i Švedska pregovaraju o slanju PVO sistema Ukrajini

Njemačka i Švedska pregovaraju o novom paketu naoružanja kojim bi Stokholm obezbijedio protivvazdušne rakete i lansere za njemačke sisteme IRIS-T u Ukrajini, prenio je portal Blumberg pozivajući se na neimenovane izvore.

Njemačka je zatražila od Švedske da obezbijedi lanserne rampe za protivraketni sistem kompatibilan sa njemačkim IRIS-T, kao i još municije koja se može koristiti za njemačke sisteme IRIS-T koji se nalaze u Ukrajini.

Kako navodi Blumberg, švedske oružane snage koriste rakete IRIS-T u svom Robotsistemu 98, lansirnoj rampi koja se pokreće na terenu pomoću oklopnih vozila na gusenicama, a krajem prošle godine vlada Švedske objavila je da će Ukrajini isporučiti PVO sistem, ne precizirajući kojeg tipa.

Nakon početka rata u Ukrajini prošle godine, Njemačka je započela obnovu odbrambene industrije, podstičući proizvodnju kritičnih zaliha oružja.

Njemački kancelar Olaf Šolc rekao je prošle godine da će Njemačka izdvojiti 100 milijardi eura za modernizaciju Bundesvera i povećanje godišnje potrošnje za odbranu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније