Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M. [ Mina ]

30. 01. 2023. 21:31 >> 21:26
1

"NAJVEĆI POSLjEDNIH MJESECI"

Rusi tvrde da napreduju na istoku Ukrajine

Ruske snage objavile su danas da su postigle napredak na istoku Ukrajine, najveći posljednjih mjeseci.

Kako prenosi Hina, upravnik dijelova Donecka koje kontrolišu Rusi, Denis Pušilin, rekao je da su ruski vojnici zauzeli Vuhledar, grad u kojem se nalazi rudnik uglja, a čije su ruševine ukrajinsko uporište od početka rata.

U nedjelju je čelnik ruskih plaćenika Wagnera rekao je da su zauzeli Blahodatne, selo sjeverno od Bahmuta, grada koji je u fokusu ruskih napada već mjesecima.

Iz Kijeva su naveli da su odbili napade na Blahodatne i Vuhledar, a Rojters nije mogao potvrditi kakva je situacija u tim mjestima.

Kako prenosi ta novinska agencija, lokacije borbi ukazuju na očigledno, iako postupno, rusko napredovanje nakon skoro dva mjeseca tokom kojih su linije fronta bile uglavnom zamrznute.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je situacija jako teška.

“Bahmut, Vuhledar i druge Donecke oblasti pod stalnim su ruskim napadima. Neprijatelj ne broji svoje ljude i uprkos mnogobrojnim žrtvama održava visok intenzitet napada", saopštio je Zelenski u video poruci kasno u nedjelju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније