Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

24. 01. 2023. 20:40 >> 20:37
4

ŠPIGEL OBJAVIO

Šolc odlučio da pošalje tenkove "Leopard 2" Ukrajini

Njemački kancelar Olaf Šolc odlučio je da pošalje napredne tenkove "Leopard 2" Ukrajini i da dozvoli drugim zemljama poput Poljske da učine isto, objavio je njemački list Špigel.

Portparol vlade u Berlinu odbio je da komentariše navode lista, a ministarstvo odbrane nije bilo dostupno za komentar, prenosi agencija Rojters.

Odluka se odnosi na najmanje jednu bateriju tenkova "Leopard 2 A6", koji će biti obezbijeđeni iz zaliha Bundesvera, navodi Špigel.

I drugi zapadni saveznici, poput skandinavskih zemalja, namjeravaju da isporuče Kijevu svoje tenkove "Leopard" njemačke proizvodnje.

Pitanje isporuke tenkova "Leopard" Ukrajini izazivalo je u prethodnom periodu podjele među zapadnim saveznicima, članicama Kontakt grupe za odbranu Ukrajine.

Na prošlonedjeljnom sastanku Kontakt grupe u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Njemačkoj, gdje su se okupili ministri odbrane i načelnici generalštabova vojski članica NATO-a i partnerskih zemalja, glavna prepreka za isporuku tih tenkova bio je stav Berlina.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније