Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U fokusu

ТВЦГ

10. 11. 2022. 19:52 >> 00:14
2

NAGRADA NOVINARU RTCG MARKU VEŠOVIĆU

"Bez slobode medija u CG dok se ne riješe ubistvo Jovanovića i napadi na novinare"

Novinar RTCG Marko Vešović dobitnik je treće nagrade Evropske Unije za istraživačko novinarstvo za dokumentarni film "Tajne zločina – ubistvo Duška Jovanovića". Nagradu je primio u Tirani na Medijskom forumu EU - Zapadni Balkan. Vešović je film radio u koautorstvu s novinarom Vladimirom Otaševićem koji je takođe nagrađen. Među dobitnicima iz Crne Gore su novinari "Vijesti" Đurđa Radulović i Mihailo Jovović.

"Ovo je vrlo vrijedno priznanje i za mene i kolegu Otaševića. Mi smo se zaista potrudili da dokumentari film o ubistvu Duška Jovanovića, bude što je moguće više detaljan i temeljan, jer u Crnoj Gori opstaje to neriješeno pitanje. Ni nakon skoro 20 godina nemamo potpuno jasan odgovor, čak u velikom dijelu nemamo jasan odgovor, ko je ubio Duška Jovanovića. Zaista je opravdano reći da u Crnoj Gori nema medijskih sloboda, dok se ne riješe i ubistvo Jovanovića i napadi na druge novinare u Crnoj Gori, prevashodno mislim na novinarku Oliveru Lakić, bombaške napade na redakciju Vijesti. Znamo da je bilo na desetine takvih slučajeva i to je veliki problem na putu pridruživanja Evropskoj Uniji", kazao je Vešović.

Dokumentarni film "Tajne zločina" čiju režiju potpisuje Rade Jocović, emitujemo od 21.15 časova na Prvom programu TVCG.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније