Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Mina biznis/M.L.B.

26. 10. 2024. 14:12 >> 14:12
Čitaj mi:

PODACI TO

U Tivtu boravi 2.560 turista

Na tivatskoj rivijeri, prema podacima Turističke organizacije (TO) Tivat, boravi ukupno 2,56 hiljada turista, što je osam odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Iz TO Tivat su kazali da je to povećanje od 52 odsto u poređenju sa 2019. godinom.

Od ukupnog broja turista, 2,53 hiljade su strani, dok je domaćih 35. U hotelima su smještena 422 gosta, od kojih su 387 strani.

“Taj broj predstavlja rast od 16 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali pad od 12 odsto u poređenju sa 2019. godinom”, rekli su iz TO Tivat.

Privatni smještaj koristi 2,14 hiljada turista, što je povećanje odsedam odsto u poređenju sa prethodnom godinom, a čak 78 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Najviše turista dolazi iz Rusije, 27,02 odsto, a slijede gosti iz Srbije sa 16,57 odsto, Turske 5,41 odsto i Velike Britanije 4,71 odsto. Manje prisutni su turisti iz Ukrajine, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Kosova i Izraela.
(kraj) nar

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније