Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Milica Kapa [ TVCG ]

04. 06. 2024. 19:51 >> 19:53
Čitaj mi:

rekonstrukcija glavne ulice

Radovi u Budvi i dalje traju, smetaju i turistima

Osim mora i sunca, Budva ove godine nudi i novu atrakciju – poligon za pripremu za najstariju atletsku disciplinu - skok udalj. U glavnoj gradskoj ulici, koja vodi do Starog grada, turiste i građane čekaju brojne prepreke.

I dok nekima to ne smeta, drugi su ipak drugačijeg utiska.

"Veoma je haotično. Nema uputstva kuda je bezbjedno hodati, pa mi se čini da je malo opasno. Utisak nije dobar", kazala je za TVCG jedna turistkinja. 

Jedan od gostiju kraljice Mediterana takođe poručuje da mu se ne sviđaju bilo kakvi radovi, jer predstavljaju problem ljudima.

"Ali, volim Budvu i ne mogu ništa negativno da kažem o gradu", dodao je on. 

"Znao sam da me ovo čeka, pa se nijesam iznenadio. Ako finalni rezultat bude dobar, onda će svi biti srećni, ali moraju se ubrzati radovi", kaže jedan od anketiranih turista.

No, pitanje je da li špic sezone može da istrpi rekonstrukciju jedne od glavnih ulica u metropoli turizma. Za sada, ugostitelji kažu da radovi u velikoj mjeri ne ugrožavaju njihovo poslovanje, ali da moraju biti što prije završeni.

Jelena Kaluđerović iz HG „Budvanska rivijera“ kazala je za Dnevnik TVCG da nemaju žalbi za sada. 

"Kad uzmemo širu sliku, sugurno je da su radovi trebali da budu završeni jer smo već duboko zakoračili u sezonu i imali izuzetno dobru predsezonu", smatra ona.

Prema riječima ugostitelja Luke Vučkovića, radovi predstavljaju veliki problem, jer je turistima otežano da dođu do Starog grada.

"Nezvanično sam čuo informaciju da jedna traka treba da se otvori za deset dana", dodao je on. 

TVCG nije uspjela dobiti zvanične informacije od nadležnog sekratarijata Opštine Budva. Podsjetimo, u Budvi trenutno boravui 16 i po hiljada turista. 

Ono što znamo jeste da rok za završetak radova ističe 15. jula, a da su prošlog mjeseca obećavali da će ulica biti rekonstruisana čak 30 dana ranije.

No, dok se to ne desi, turistima će biti nelagodno i to što do Starog grada moraju sporednim ulicama, gdje je tanka linija između saobraćajnih trakai pješake zone.

"Problem je što su šetalište do starog grada otvorili za saobraćaj. Tu se šeta, tu se voze kola, kamioni i dostava i postoji problem i zbunjenost za turiste da dođu do starog grada", zaključio je Vučković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније