Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

М.М.Љ.

20. 11. 2023. 16:51 >> 16:51

NTO

Mediji iz Francuske i Belgije poručuju čitaocima da posjete CG

Crna Gora predstavljena je kao atraktivna turistička destinacija u nekim od najznačajnijih medija na tržištu Belgije i Francuske, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG).

Predstavnica NTO CG Simona Perović je o turističkoj ponudi sjevera i primorja govorila za emisiju „Grandeur Nature“ koja se već 25 godina emituje na belgijskom radiju VivaCité – jednom od najslušanijih radio stanica na francuskom govornom području.

“Putem ovog radija koji ima pola miliona slušalaca na dnevnom nivou, belgijska javnost će se upoznati sa bogatim prirodnim, kulturnim, sportskim i gastronomskim nasljeđem destinacije”, saopšteno je iz NTO.

U dvije epizode ove emisije predstavljen je Nacionalni park Durmitor – kanjon rijeke Tare i Crno jezero, a posebna pažnja posvećena je uzgoju životinja koje se slobodno kreću po planinama.

“Osim toga, prikazane su ljepote Bokokotorskog zaliva gdje su lokalni ribari prikazali vještinu ribolova i tradicionalno pripremanje jela”, navodi se u saopštenju.

Osim dvije radio emisije Grandeur Nature, emitovaće se 35 radijskih spotova nedjeljno za najavu emisije, kao i trominutni televizijski prilog na nacionalnom kanalu La Une.

Na portalu Luxe Tentations koji broji oko 33 hiljade čitalaca na mjesečnom nivou, objavljen je članak pod nazivom „Crna Gora, cjelogodišnja turistička destinacija na Jadranu“. Navodi se da je Crna Gora zanimljiva destinacija za ljubitelje prirode i istorije, a uz to ljubaznost mještana čini da putovanje bude nezaboravno.

„Na jednoj strani se nalazi tirkizno more, dok su na drugoj planine sa vrhovima preko 2.500 metara nadmorske visine. Crna Gora je zemlja koja je bogata prirodnim ljepotama, a svuda se nalaze raznovrsni pejzaži kao sa razglednica“, piše u tekstu.

Bogata gastronomska ponuda Crne Gore predstavljena je u članku pod nazivom „Crna Gora, mjesto objedinjenih gastronomskih ukusa“, koji je objavljen na portalu So Good Paris sa 10 hiljada čitalaca na mjesečnom nivou. U tekstu se navodi da je gastronomija kapija za otkrivanje Crne Gore, te da je moguće u jednom danu osjetiti ukuse primorskog, centralnog i sjevernog regiona.

Crna Gora se našla i na stranicama četiri online portala iz Francuske: C Pour Les Parents, C Pour Les Seniors, C Pour Les Femmes i C Pour Les Hommes, koji ukupno broje oko 244 hiljada čitalaca na dnevnom nivou. Posebna pažnja je posvećena raznolikosti destinacije, a kroz njihove informativne članke istaknuta su nezaobilazna mjesta koja svaki posjetilac treba uvrstiti tokom putovanja.

„Tokom svog putovanja u Crnu Goru otkrićete predivna mjesta: pet nacionalnih parkova, planinske vrhove, jezera, čuveni kanjon rijeke Tare, Bokokotorski zaliv i još mnogo toga. Bez obzira na to šta su vaša interesovanja, priroda, istorija ili kultura, pozivamo vas da posjetite ovu destinaciju“, navodi se u tekstovima.

Objavljene emisije i članci predstavljaju značajan korak ka unapređenju međunarodne vidljivosti i promociji Crne Gore na tržištu Francuske i Belgije. Imajući u vidu značajan uticaj navedenih medija, očekuje se da će ove promotivne aktivnosti doprinijeti većem broju posjeta sa ovog tržišta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније