Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

О.З.  [ Mina-biznis ]

26. 01. 2023. 18:08   >>  18:03

VLADA CRNE GORE

Za podsticajne mjere u turizmu pola miliona eura

Program podsticajnih mjera u oblasti turizma biće nastavljen ove godine, za šta su budžetom planirana sredstva u iznosu od pola miliona eura, saopšteno je iz Vlada.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvještaj o realizaciji Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma za prošlu godinu.

Iz Vlade su ukazali da je cilj Programa bio obogaćivanje turističke ponude, uz poboljšanje marketinških aktivnosti, kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena popunjenosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti.

Program je, kako su objasnili, uključivao četiri mjere podrške: organizovanje manifestacija/festivala, unapređenje kvaliteta usluga i ponude u kampovima, unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu i razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma.

Iz Vlade su podsjetili da je budžetom Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma za realizaciju ovog Programa opredijeljeno 400 hiljada EUR, od kojih je, na osnovu donešenih odluka, dodijeljeno korisnicima ukupno 301 hiljada.

„S obzirom na to da su sprovedene mjere pokazale odlične rezultate, realizacija Programa će se nastaviti i u ovoj godini, za šta su Budžetom planirana sredstva u iznosu od pola miliona EUR“, navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju za izvještajni period od 1. jula do 30. seprembra prošle godine koju je pripremio Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore.

U Informaciji se navodi da je u izvještajnom periodu po osnovu rješenja o izvršenju prinudno isplaćeno 4,2 miliona EUR, dok je primljeno 564 tužbi kojima su pokrenuti parnični postupci pred osnovnim sudovima, Privrednim i Vrhovnim sudom.

Kako se dodaje, Zaštinik je primio i postupao ukupno u 2.691 predmetu izvršenja, i postupao u ukupno 254 pokrenuta upravna postupka, u kojim je izjavljivao žalbe, davao potrebna izjašnjenja i podnosio tužbe Upravnom sudu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније