Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Mina biznis/ M.L.B. ]

18. 12. 2022. 11:48   >>  11:46

ISTRAŽIVANjA POKAZALA

Oko 3,8 miliona Njemaca razmatra da posjeti Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija (NTO) je organizovala radionicu pod nazivom Prikaz stanja i trendova na njemačkom tržištu, imajući u vidu da Njemačka predstavlja važno emitivno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

Kako navode radionica je održana prvenstveno s ciljem edukacije turističke privrede i turističkih organizacija o karakteristikama i trendovima na njemačkom tržištu, a predavači su bili eksperti iz oblasti turizma Matias Bejer i Tomas Fromhold, međunarodno priznati konsultanti za održivo upravljanje turizmom.

Kroz više tematskih cjelina, predavači su govorili o opštim megatrendovima koji utiču na putovanja, oporavku turizma, uticaju rata u Ukrajini na sektor turizma, kao i o post-covid zbivanjima. Takođe, pružili su u uvid i u trenutne činjenice i brojke na tržištu Njemačke.

Bejer, koji je zadužen za brojne turističke projekte u Evropi, Latinskoj Americi i u Aziji, kazao je da je Crna Gora već dobro pozicionirana turistička destinacija na tržištu njemačkog govornog područja, ali da se intezivnijom promocijom može iskoristiti pun potencijal koji ona ima, a posebno u segmentu aktivnog odmoru.

“Ono što me najviše impresionira u Crnoj Gori je raznolikost mogućnosti koje ova zemlja nudi turistima - od mora, preko prirode i mogućnosti za sportove na otvorenom, do kulturnih znamenitosti u starim gradovima Budve i Kotora“, poručio je Bejer.

Tokom radionice Fromhold, koji ima široko iskustvo u analizi tržišta i organizaciji studijskih putovanja i sajmova, je poručio da je crnogorski turizam pokazao sposobnost brzog oporavka nakon pandemije.

Takođe, kako je kazao, osjetno je veće interesovanje turista iz Njemačke za Crnu Goru, te da prema istraživanjima oko 3,8 miliona turista iz Njemačke planira ili razmatra da u naredne tri godine posjeti Crnu Goru.

“Smatram da je Crna Gora veoma interesantna destinacija za njemačko tržište, jer se u Crnoj Gori mogu zadovoljiti mnoge potrebe i očekivanja njemačkih turista – poput blizine prirodi, autentičnosti ljudi, kao i raznovrsne i dobre gastronomske ponude. Tako da očekujemo značajan porast u broju dolazaka njemačkih turista u Crnu Goru tokom narednih godina“, naveo je Frommhold.

Rastuće trendove kada je u pitanju posjećenost sa ovog tržišta pokazuju podaci Monstata za kolektivni smještaj, prema kojima je tokom prvih deset mjeseci zabilježen dolazak tri puta više turista iz Njemačke u poređenju sa istim periodom prethodne godine. U skladu sa tim, iskazano je veliko interesovanje privrede i lokalnih turističkih organizacija za ovu radionicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније