Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ M.M.Lj. ]

18. 07. 2022. 09:36 >> 09:33

ŠĆEPANOVIĆ

Kolašinci da prošire poljoprivredne kapacitete da bi nahranili turiste

Zbog ogromnog broja gostiju koji su već ovih dana pohrlili ka Kolašinu, biće potrebno povećati poljoprivrednu proizvodnju kako bi se snabdjeli ugostitelji i marketi, kaže predsjednica Opštine Marta Šćepanović. Ona je istakla da su se stvorili preduslovi da mladi ne napuštaju taj grad.

“Ovih dana Kolašin je kao neki drugi grad. Kako je krenulo nakon otvaranja auto-puta trenutni poljoprivredni kapaciteti neće moći da snabdiju sve restorane i prodavnice i moramo raditi dodatno na tome da podstaknemo poljoprivrednike da prošire svoje kapacitete”, kazala je ona u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Šćepanović kaže da su se stvorili preduslovi da mladi Kolašinci više ne idu iz tog grada.

“Cijeli jedan Kolašin živi van Kolašina. Ipak, polako i počinju da se vraćaju mladi koji su već formirali porodice u Podgorici. Ono što me raduje su svi potencijali koje Kolašin trenutno ima, posebno povodom otvaranja auto-puta. Naš zadatak kao Opštine je da ukažemo na njih mladim ljudima iz našeg grada, ali i onih koji će se doseliti u Kolašin”, kazala je ona.

Istakla je da se nada da će i otvaranje puta prema lubnicama učiniti i to da mladi iz Berana ne napuštaju svoj grad.

Kada je riječ o budžetu zbog izborne godine nema dovoljno vremena da se realizuje sve što je započeto.

“Veliki je broj projekata koje smo započeli. Važno mi je bilo da oslušnem građane, zato imamo otvoreni sat sa njima. Svaki drugi građanin će reći da je vodosnabdijevanje glavni problem i iskoristićemo sve mogućnosti da to riješimo”, kazala je ona.

Istakla je da je projektna dokumentacija urađena i da će biti raspisan tender.

“Imamo i projekat rješavanja otpadnih voda. Kolašinu trenutno fali infrastrukture za investicije koje su tu. Imamo projekat javne garaže i to su projekti koje ćemo rješavati u narednom periodu”, kazala je ona.

Dodala je da je pronađena lokacija za azil za pse.

“Krenuli smo i sa obnovom fasada, muzeja, parkova”, kazala je ona.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније