Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ M.L.B. ]

27. 05. 2022. 08:08 >> 08:16
1

GOLUBOVIĆ

Najave za sezonu dobre, cijene se neće dopasti gostima

Direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović kaže da su najave za ovu turističku sezonu jako dobre.

“Projekcije za ovu turističku sezonu su jako dobe, neću reći odlične, ali vrlo dobre”, poručio je Golubović u programu “Dobro jutro Crna Goro”.

Podsjeća da je zimska sezona bila na istorijskom maksimumu.

“Imamo predsezonu, koja je jako lijepo krenula, u smislu broja turista i noćenja, u tome prednjači Budva i sami ugostitelji sa kojim sam vršio anketu da su vrlo zadovljni”, poručio je Golubović.

Kaže da je već vidljivo da su cijene u kafićima, restoranima, prodavnicama povećane. Navodi primjer i da je prošle sezone u jednom objektu na primorju pivo platio dva i po, a ove godine pet eura.

Golubović navodi i da turisti imaju određeni budžet koji potroše tokom odmora.

“Tako da umjesto dosadašnjih dva, tri ili četiri piva popiće duplo manje”, poručio je Golubović.

Kaže i da upravo skok cijena na primorju može negativno uticati na turiste iz regiona, na koje se u značajnoj mjeri oslanjamo.

“Imaćemo nezadovoljstvo turista koji, ako su nešto ranijih godina plaćali dvostruko manje, a sada više svakako će pokazati nezadovoljstvo”, poručio je Golubović.

Podsjeća da će rat u Ukrajini uticati na turističku sezonu, ali smatra i da ima načina da se to nadomjesti.

“Fokusiranom marketinškom kampanjom i svim onim što imamo u predsezoni vrlo su, slobodno mogu reći dobre indicije da će turistička sezona nadomjestiti turista sa tih tržišta”, poručio je Golubović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније