Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Mina business [ I. P. ]

24. 05. 2022. 10:06   >>  10:04

U SARADNJI S NTO

Ponudu Tivta predstavili u Kraljevu

Turistička organizacija (TO) Tivat je, u saradnji sa Nacionalnom (NTO) i lokalnim turističkim organizacijama Herceg Novog, Budve, Kotora i Bara, tradicionalno predstavila ponudu na tržištu Srbije.


Direktorica TO Tivat, Danica Banjević, kazala je Mediabirou da je počelo predstavljanje ponude te primorske opštine u Kraljevu, a da je cilj i promocija nove aviolinije Kraljevo-Tivat, najavljene za ovu sezonu.

„Prvi letovi se očekuju sredinom juna, pa se nadamo da će značajan broj Kraljevčana posjetiti Tivat i Crnu Goru tokom sezone. Ovdje smo da Kraljevčane upoznamo sa novitetima i sadržajima, bogatim programom kulturnih i zabavnih dešavanja koja smo pripremili, ali i cijenama u hotelskom i privatnom smještaju“, saopštila je Banjević.

Ona je dodala da je Tivat tokom prethodne godine posjetilo oko 29 hiljada turista sa tog tržišta, što je dva odsto više nego 2019. godine, koja je bila rekordna. Turisti sa tog tržišta su ostvarili oko 293 hiljada noćenja, što je 14 odsto više nego 2019. godine.


„Očekujemo da će Kraljevčani tradicionalno posjetiti Crnu Goru, a ankete koje lokalne turističke organizacije realizuju svake godine, govore da Crna Gora jeste omiljena destinacija turistima sa ovog tržišta. Nadamo se da će tako biti i ubuduće“, poručila je Banjević.

Potpredsjednik Opštine Tivat, Vladimir Arsić, podsjetio je da je prošle godine uspostavljena saradnja sa Nišom, a da će ove godine i četiri regije tog dijela Srbije povezati sa Tivtom, te da očekuju veliki broj Kraljevčana.

„Nadamo se da će cijena karata tokom prvog leta biti takva da će avion pun sletjeti u Tivat. U Tivtu ima mjesta za svakoga, i za one sa dubljim, i sa plićim džepom, te ćemo zaista biti dobri domaćini“, poručio je Arsić.


On je podsjetio da se sa tivatskog aerodroma leti na više od 35 destinacija širom Evrope i Azije.

„Neka Tivat Kraljevčanima ovoga ljeta bude odskočna daska za svijet, a prethodno neka se u našem gradu odmore ili se u povratku sa putovanja ponovo vrate Tivtu“, rekao je Arsić.

On je dodao da se u Tivtu trenutno realizuju investicije u vrijednosti od preko milijardu EUR.

Gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić, saopštio je da je tokom promocije bilo riječi o mogućnosti da Kraljevčani posjete crnogorsko primorje, a crnogorski građani Kraljevo.

„Imamo značajne destinacije koje treba da posjete turisti iz Crne Gore. Pred planine Goč, otvoriće se i novi smještajni kapaciteti pa očekujemo da će veliki broj turista iz Crne Gore posjetiti Kraljevo i Matarušku i Bogutovačku banju“, rekao je Terzić.


Predstavnica NTO, Ljiljana Čukić, objasnila je da je nosilac promocije u Kraljevu TO Tivat, jer se sredinom juna otvara let Tivat-Kraljevo.

„Riječ je o značajnoj avio-konekciji, jer iz ovog dijela Srbije imamo veoma mnogo gostiju tokom sezone, a nadamo se da će se to produžiti i tokom cijele godine. Cijeneći tržište Srbije, svake godine u ovom periodu predstavljamo turističku ponudu po većim gradovima, a ovogodišnja poruka je da se cijene u Crnoj Gori neće drastično mijenjati“, kazala je Čukić.

Predstavnica TO Kraljevo, Ana Mirosavljević, saopštila je da je zadovoljna što je ta lokalna turistička organizacija domaćin organizacijama sa primorja Crne Gore.

„Grad i TO Kraljevo su prošle godine predstavili turističke potencijale u Baru i Podgorici, što je bilo vrlo zapaženo. Ove godine planiramo da posjetimo cijelo crnogorsko primorje i predstavimo naše potencijale, jer Kraljevo ima mnogo toga da ponudi“, navela je Mirosavljević.

Predstavnik turističke agencije Kondor, Radmilo Jovanović, rekao je da je potražanja za crnogorskim primorjem ove godine veća nego uobičajeno.

„Što se tiče prošle godine, najviše je bilo interesovanja za crnogorsko primorje i najviše se putovalo za Budvu, Sutomore, Tivat i Herceg Novi“, naveo je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније