Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ N1 ]

11. 09. 2024. 22:55 >> 22:55
Čitaj mi:

BLINKEN

Ukrajina dobija novu pomoć vrijednu 700 miliona dolara

Američki državni sekretar Entoni Blinken objavio je danas u Kijevu da će Ukrajina dobiti novu pomoć vrijednu više od 700 miliona dolara, radi jačanja ukrajinske energetske mreže koja je konstantno na meti ruskih udara uoči očekivane teške zime.

Na konferenciji za novinare sa ministrima spoljnih poslova Ukrajine i Velike Britanije, Andrijem Sibigom i Dejvidom Lamijem, Blinken je rekao da ta pomoć uključuje humanitarnu podršku i plaćanje troškova za operacije uklanjanja mina.

Dio paketa je podrška za energetiku – 325 miliona dolara biće poslato Ukrajini za popravku i obnovu postrojenja za proizvodnju električne energije, za obezbjeđivanje rezervnog napajanja u vanrednim situacijama i za jačanje fizičke bezbjednosti energetske infrastrukture.

Oko 290 miliona dolara namijenjeno je za hranu, vodu, skloništa i programe zdravstvene zaštite i obrazovanja, i za Ukrajince kojima je potrebna pomoć u zemlji i za izbjeglice van zemlje.

Preostali dio pomoći – 102 miliona dolara, biće iskorišćen za uklanjanje mina.

Krajem prošle nedjelje, SAD su objavile da šalju Ukrajini pomoć u oružju vrijednu više od 250 miliona dolara, koja uključuje rakete za protivvazduhoplovnu odbranu i artiljeriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније