Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Tanjug [ M.V. ]

08. 09. 2024. 18:28 >> 18:28

razbijena banda

Dizali u vazduh bankomate, ukrali stotine hiljada eura

Francuska policija uhapsila je u Strazburu francusko-holandsku kriminalnu bandu koja je pljačkala po Evropi. Kako prenose francuski mediji, radi se o grupi od 13 muškaraca, koji su navodno ukrali stotine hiljada eura.

BFM TV je javila da je banda uhapšena u petak ujutro kada su se njeni članovi vratili iz pljačke bankomata u Njemačkoj.

Francuska televizija prenosi i da su osumnjičeni stari između 25 i 30 godina. Policija je nekoliko mjeseci pratila grupu, prenio je NL Tajms.

Prema francuskom listu "Parizijen", banda je djelovala oko 12 puta u Njemačkoj i najmanje pet puta u Švajcarskoj prije nego što je svoje operacije preselila u Francusku. U julu su dva bankomata dignuta u vazduh u Strazburu i okolini.

Policija je povezala napade na bankomate zbog načina na koji je banda dejlovala, pri čemu su se počinioci svaki put posle pljački udaljavali velikom brzinom. Navodi se da je najveći dio plena došao iz Njemačke, gdje je 13 osumnjičenih raznijelo najviše bankomata. To je zato što se na bankomatima nalaze veliki iznosi, jer je gotovina i dalje glavni oblik plaćanja u Njemačkoj.

Zahvaljujući zajedničkoj istrazi francuske, njemačke i švajcarske policije, ozloglašena međunarodna banda je uhapšena, navodi holandski portal.

Članovi bande će najkasnije u utorak biti izvedeni pred sudiju u Nansiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније