Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

07. 09. 2024. 20:28 >> 20:29
Čitaj mi:

GRČKA

Santorini sprema novi zakon za suzbijanje turista

Santorini se sprema za sprovođenje novih mjera za suzbijanje problema prekomjernog turizma i očuvanje tradicionalne arhitekture.

Grčka se suočava sa nemirima dok se popularno ostrvo Santorini priprema za značajne regulatorne promene koje imaju za cilj suzbijanje uticaja turizma.

Ministarstvo za životnu sredinu predstavilo je nacrt zakona koji bi nametnuo stroga ograničenja izgradnje unutar kultne zone kaldere na ostrvu, što je izazvalo kontroverzu među vlasnicima lokalnih preduzeća i stanovnicima.

Predloženi zakon nastoji da zaustavi nove građevinske projekte u širem području kaldere Santorinija.

Ovo uključuje suspenziju na proširenjima zgrada, bazenima i potpuno novim strukturama.

Ovaj potez je dio šireg napora da se zaštiti krhki pejzaž ostrva, posebno nakon što je klizište u aprilu izazvalo zabrinutost za stabilnost padina kaldere.

Preduzeća koja posluju u okviru kaldere takođe će morati da sprovedu studije o adekvatnosti strukture u roku od dvije godine.

Pored toga, lokalni organi za planiranje dobili su zadatak da preispitaju sve postojeće građevinske dozvole u ​​ovoj zoni do kraja 2024. godine, prenosi Express.co.uk.

Predloženi zakon izazvao je debatu na ostrvu, a neki tvrde da su mjere neophodne za očuvanje jedinstvenog okruženja Santorinija, dok drugi strahuju od uticaja na lokalnu ekonomiju, koja se u velikoj mjeri oslanja na turizam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније