Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Z.J. [ Tanjug ]

06. 09. 2024. 12:38 >> 12:38
Čitaj mi:

PARIZ

Politiko: Opstanak nove francuske vlade zavisiće od krajnje desnice

Krajnja desnica ima presudnu ulogu u Francuskoj nakon imenovanja Mišela Barnijea za novog premijera te zemlje, ocjenjuju danas neki evropski mediji pozivajući se na analitičare i opozicione poslanike u francuskoj vladi.

Dan nakon što je francuski predsjednik Emanuel Makron imenovao Barnijea za šefa vlade posle dugih konsultacija, sajt Politiko ukazuje da je Makron time obezbijedio "svojevrsnu pobjedu krajnje desnice" i ističe da će opstanak nove vlade zavisiti od dobre volje liderke krajnje desnice Marine Le Pen.

Sličnu ocjenu iznosi i agencija Rojters, navodeći da je krajnje desničarska stranka Marin Le Pen, Nacionalno okupljanje (RN), koja je prije dva mjeseca osvojila treće mjesto na izborima u Francuskoj, sada zapravo "sila iza trona".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније