Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Z.J. [ Tanjug ]

04. 09. 2024. 11:30 >> 11:30
Čitaj mi:

AVGANISTAN

Islamska država preuzela odgovornost za bombaški napad u Kabulu

Islamska država preuzela je danas odgovornost za samoubilački bombaški napad u Kabulu u kojem je poginulo šest osoba, navodeći da je taj napad odgovor na odluku talibanskih vlasti da obnove zatvorske jedinice u visoko obezbeđenoj bazi Bagramu.

"Napad je odmazda za muslimanske zatvorenike u talibanskim zatvorima, a pogotovu za njihov transfer u ozloglašeni zatvor u Bagramu, što nas vraća u američko doba i američku praksu nad zatvorenicima", saopštila je danas Islamska država na svom nalogu na Telegramu, prenosi Rojters.

Baza u Bagramu bila je glavna baza američkih snaga u Avganistanu posle napada od 11. septembra 2001. godine, sve dok je islamistički talibanski pokret nije preuzeo nakon njihovog povlačenja 2021. godine, podseća britanska agencija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније