Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Politika.rs ]

03. 09. 2024. 09:42 >> 09:42
Čitaj mi:

ULAGANJA BERNARA ARNOA

Vlasnik Luj Vitona kupio pet firmi za vještačku inteligenciju

Porodična kancelarija Bernara Arnoa, Aglae Ventures, uložila je preko 300 miliona dolara u pet startapa sa vještačkom inteligencijom u 2024. godini.

Najveća investicija bila je 220 miliona dolara u H (ranije Holistik AI), francusku firmu fokusiranu na veštačku opštu inteligenciju.

Aglae je takođe finansirao Lamini, AI startup preduzeća u Palo Altu, sa 25 miliona dolara, i Prokima, kompaniju za digitalni marketing sa vještačkom inteligencijom sa sjedištem u Njujorku, sa 12 miliona dolara.

Pored toga, Aglae je uložio 27 miliona dolara u Borderles AI, platformu za ljudske resurse sa sedištem u Torontu, i 43 miliona dolara u Photoroom, francusku kompaniju za uređivanje slika sa veštačkom inteligencijom.

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svjetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mjestu na rang listi najbogatijih ljudi svijeta.

Prema Blumbergovoj listi milijardera , Arnoovo bogatstvo iznosi 215 milijardi dolara i od početka godine poraslo je za sedam milijardi dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније