Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

02. 09. 2024. 22:19 >> 22:20

U DOMINIKANSKOJ REPUBLICI

Amerika zaplijeniila Madurov avion: Niko nije van dometa naših sankcija

Sjedinjene Američke Države zaplenile su u Dominikanskoj Republici avion predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, nakon što su utvrdile da njegova kupovina predstavlja kršenje američkih sankcija, i letjelica je prebačena na Floridu, objavio je CNN.

Američki zvaničnici su avion opisali kao venecuelanski ekvivalent američkom predsedničkom avionu „Er fors 1“ i viđen je u prethodnim državnim posjetama Madura širom svijeta.

„Ovo šalje poruku sve do vrha. Zapljena aviona šefa strane države je presedan u krivičnim pitanjima. Ovim šaljemo jasnu poruku da niko nije iznad zakona i da niko nije van dometa američkih sankcija“, rekao je jedan od američkih zvaničnika za CNN.

Državni tužilac Merik Garland je rekao da je „Ministarstvo pravde zaplijenilo avion za koji tvrdi da je ilegalno kupljen za 13 miliona dolara preko lažne kompanije i prokrijumčaren iz Sjedinjenih Država kako bi ga koristili Maduro i njegovi prijatelji“.

Avion je kupljen od jedne kompanije na Floridi, saopštilo je Ministarstvo pravde, a ilegalno je izvezen u aprilu 2023. godine iz Sjedinjenih Država u Venecuelu preko Kariba.

Visoki zvaničnik iz Dominikanske Republike rekao je za CNN da je Madurov avion bio na dominikanskoj teritoriji na održavanju u vrijeme kada su ga zaplijenile američke vlasti.

Dodao je da Vlada nije imala informaciju da je Madurov avion bio u zemlji sve dok ga Amerikanci nisu zaplijenili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније