Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Al Džazira/Mina/M.L.B.

12. 08. 2024. 22:50 >> 22:50
Čitaj mi:

od 19. do 29. augusta

SAD i Južna Koreja počinju godišnje vojne vježbe

Sjedinjene Američke Države (SAD) i Južna Koreja počeće naredne sedmice godišnje vojne vježbe namijenjene jačanju odbrane od sjevernokorejskog naoružanja i kibernetičkih prijetnji.

Kako prenosi Al Džazira, vježbe će biti organizovane od 19. do 29. augusta, a događaju se dok Sjeverna Koreja i dalje radi na razvoju svog nuklearnog i raketnog programa, ali i pokušava lansirati satelite za nadzor.

Vojske dvije države su saopštile da će se na vježbama baviti „realnim prijetnjama” u svim sferama, uključujući raketne, ali i kibernetičke napade.

Portparol južnokorejskog glavnog štaba Li Sung-jun kazao je da će savez „dodatno ojačati svoje kapacitete i odbranu kako bi odvratio oružje masovnog uništenja i odbranio se od njega”.

On je rekao da će južnokorejska vojska paralelno sprovesti i vježbu civilne zaštite, prema scenariju nuklearnog napada sjevernog susjeda.

Američka vojska objavila je da je riječ o jednoj od najvećih vojnih vježbi na području Indopacifika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније