Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Mina ]

12. 08. 2024. 11:46 >> 11:46
1
Čitaj mi:

najviše u sad

U svijetu 15 miliona milionera

Ukupan broj milionera u svijetu iznosi 15 miliona, što je više od cijele Ruande, 28. najnaseljenije afričke zemlje.

Visual Capitalista izdvojio je prvih deset zemalja s najvećom populacijom milionera i svaka je upoređena sa zemljom sa sličnom ukupnom populacijom, prenosi Blic.

Milionerom se smatra pojedinac s likvidnim bogatstvom sposobnim za ulaganje od jedan milion USD ili više.

Na vrhu liste, Sjedinjene Američke Države (SAD) imaju najviše milionera u svijetu, njih skoro 5,5 miliona. Poređenja radi, ovo je više od cjelokupne populacije Irske.

Za samo deset godina, broj američkih milionera je skočio 62 odsto, a ove godine čini više od jedne trećine svih milionera širom svijeta.

Kao najveća svjetska ekonomija, SAD privlači milionere iz drugih zemalja, tražeći mogućnosti u daljem stvaranju bogatstva.

Kina ima 860 hiljada milionera, više od ljudi u južnoameričkoj državi Gvajani. Njemačka ima nešto više od 800 hiljada milionera i oni bi sami mogli zamijeniti svu populaciju Butana.

Švajcarska ima 428 hiljada milionera i oni bi mogli zamijeniti Island. Sama populacija Švajcarske iznosi oko osam miliona, što znači da svaki 20 stanovnik Švajcarske ima preko milion USD bogatstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније