Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

08. 08. 2024. 22:38 >> 22:39
Čitaj mi:

GRČKA POOŠTRILA KAZNE

Profesor uhapšen zbog podmetanja požara u Atini, prijeti mu 20 godina zatvora

Grčke vlasti stavile su u istražni zatvor univerzitetskog profesora iz Atine osumnjičenog da je izazvao niz šumskih požara u blizini glavnog grada.

Ministar civilne zaštite Vasilis Kikilijas izjavio je ove nedjelje da je osumnjičeni, star 66 godina, 8. i 9. juna podmetnuo „četiri opasna požara“ u oblasti sela Vari, južno od glavnog grada.

Grčka novinska agencija ANA je objavila da je to profesor sociologije na jednom velikom univerzitetu u Atini i da je ranije predavao na policijskoj akademiji. On negira bilo kakvu umiješanost u požare.

Ove godine, Grčka je pooštrila kazne za podmetanje požara. Počiniocima sada prijeti kazna do 20 godina zatvora i novčana kazna do 200.000 eura.

Ovog ljeta grčki vatrogasci se svakodnevno bore sa desetinama požara, podstaknutih visokim temperaturama i jakim vjetrom.

Poslije najtoplije zime u istoriji, Grčka ima najtopliji jun i jul od 1960. godine, kada je počelo sistematsko prikupljanje meteoroloških podataka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније